VUB eSport prijave

VUB eSport prijave

Studenti Veleučilišta u Bjelovaru već će ove akademske godine dobiti priliku natjecati se u prvom izdanju eSport prvenstva. Održat će se esport lige u određenim igricama (pr. League of Legends) ovisno o broju prijavljenih studenata.
Studenti su veliki dio esport industrije kao igrači, ali i kao publika, te smo sigurni da zainteresiranih neće nedostajati. Ovakav projekt jedan je od ključnih poteza za razvoj esporta u Hrvatskoj, kao i za podizanje svijesti o istom. Neke od najboljih uzdanica domaćeg esporta nastajale su upravo u skučenim sobama studentskih domova, a sada će se moći natjecati sa svojim kolegama u svrhu dokazivanja svog talenta.

Od studenata za studente

U ligi će moći sudjelovati svi studenti Veleučilišta u Bjelovaru, redovni i izvanredni, od kojih će najbolji predstavljati svoje obrazovne ustanove kasnije na velikim turnirima i velikim završnicama. Osim kao natjecatelji, svi zainteresirani studenti moći će sudjelovati i u organizaciji samog natjecanja kako bi stjecali dodatna znanja i iskustvo za potencijalni rad u esportu ili industriji videoigara. 

Prijave traju do 14. travnja

Studenti će se na natjecanje moći prijaviti do 14. travnja. Proces prijave je isti kao i za svako drugo natjecanje, putem prijavnice čiji se link nalazi ispod članka. Svi prijavljeni igrači dobit će povratnu informaciju o dobivenoj prijavi te eventualnoj nepravilnosti u prijavi.

Odigravanje mečeva

Svi mečevi će se igrati online uz nadziranje nadležne osobe – voditelja eSporta, a završnice će se odigrati u prostorijama Veleučilišta u Bjelovaru. Sve igre igrat će se na računalima. Natjecanje će se održavati vikendom, subotom i nedjeljom, a raspored će biti objavljen naknadno, kao i sam format natjecanja.

Prvo izdanje bez nagrada 

Za prvu godinu natjecanja zasad nisu predviđene materijalne nagrade već će najboljim ekipama biti uručena priznanja i pehari te eventualni odlazak na velike turnire u Hrvatskoj. Sigurni smo da će zbog velikog interesa i potencijalni sponzori prepoznati sve mogućnosti ovakvog projekta te mu se ubrzo priključiti.

Veleučilišna liga je tek početak

Hrvatska esport scena će u nadolazećoj akademskoj godini tako biti bogatija za još jedan strukturni projekt koji bi trebao pomoći u podizanju esporta na jednu višu razinu. Pokaže li se projekt uspješnim, izgledno je kako će Veleučilište u Bjelovaru postati primjer ostalim fakultetima. Kao i uvijek, puno toga ovisit će o inicijalnoj sezoni. Bude li projekt transparentan, kvalitetno organiziran i pokažu li studenti interes i ozbiljnost, prvo izdanje moglo bi biti tek kamenčić koji će pokrenuti lavinu.

Što čekate? Prijavite se!

Studenti, skidajte se s javnih servera, okupite ekipu i prijavite se putem prijavnice na kraju stranice putem zadanog linka.
Za sva dodatna pitanja o samom natjecanju možete se javiti na mail esport@vub.hr .

PRIJAVNICE:

  Studentski zbor - Događaji - Sve